Fotografie Petra

Welkom op mijn website

Over Petra

Welkom op mijn website

Mijn naam is Petra de Groot-de Vries.

De passie voor fotografie heb ik van mijn vader meegekregen. Samen met mijn vader en broer veel op pad geweest. Vanaf 2009 ben ik veel serieuzer gaan fotograferen.

Ik fotografeer met een Sony A7RIV, Sony A77II & Sony lenzen.

Sinds 2018 ben ik lid van de HAF (Fotoclub Heiloo), daarvoor ben ik zes jaar lid geweest van Fotoclub Koedijk (2012-2018).

Voor Atelier Magazine fotografeer ik de ‘kunstenaar in zijn Atelier’. In alle provincies van Nederland en zelfs in België geweest om de kunstenaar te bezoeken en te fotograferen.

Verder vind ik heel veel onderwerpen leuk om te fotograferen. Avond- en nachtfotografie samen met fotovriendinnen. Maar ook paddenstoelen in de herfst, vuurtorens op vakantie en miniaturen met slechter weer in mijn fotostudio. En nog zoveel meer.

Veel plezier met het bekijken van mijn foto’s!


SERIES

Bij Fotoclub Heiloo neem ik deel aan de Seriewerkgroep.

Het maken van fotoseries is een grote uitdaging.


Atelier Magazine

Voor Atelier Magazine fotografeer ik de kunstenaar in zijn/haar Atelier.

Elke keer is het weer anders. Grote verschillen in Atelier maar ook wat de kunstenaars maken. Het is steeds weer verrassend waar je komt.

Het werken met studioflitsers is bij elke fotoshoot weer een uitdaging.


National Geographic

Erg blij was ik met mijn nominatie voor de allereerste Frans Lanting Award in 2014. Thema: ‘Waar land en zee elkaar raken.’

Foto: de Kerf, Schoorl aan Zee.


Wereld Natuur Fonds

In het boek ‘Aarde op 1’ van het WNF’ is een foto geplaatst die ik heb genomen in the Antelope Canyon, Arizona-USA. Een geliefde plek voor vele fotografen.

Titel: Aarde op 1
ISBN: 978-90-75717-63-1


Expositie

Drie keer heeft een foto van mij in de Grote Kerk van Alkmaar gehangen bij een wedstrijdexpositie in 2012, 2013 en 2018. In 2018 was de opdracht: ‘Perspectief van de Grote Kerk in Alkmaar’.

Samen met mijn fotovriendin hebben we nu alweer 8 jaar een expositie in het Gezondheidscentrum.

Elk jaar zijn mijn foto’s ook ergens anders te zien. Kijk bij NIEUWS waar mijn foto’s nu te zien zijn.


MINIATUREN & WORKSHOP

Een leuke bezigheid is het fotograferen van Miniaturen. Hier ben ik nu zo’n 10 jaar mee bezig. En het blijft leuk!

Ik maak kaarten van deze miniatuurfoto’s. Iedereen vindt het leuk om zo’n kaart te ontvangen. En voor elke gelegenheid kan je weer een scène maken en fotograferen.
Vragen

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Of wilt u gewoon een berichtje achterlaten? Vul dan even het formulier in bij Contact.Copyright all pictures & text © Petra de Groot

© 2024 Fotografie Petra

Thema door Anders Norén

error: Content is protected !!